26 de nov. 2007

nova oficina bancària

Si heu passat pel centre d'Amposta (av. Santa Bàrbara) haureu vist que s'estan fent obres a la que era la botiga de roba "Maria".

Fa unes setmanes, una veïna de la zona va explicar-me que es posava una oficina bancària però no sabia de quina es tractava. Avui he passat i crec que puc dir (no ho asseguro) de quina es tracta: jo diria que és la "Caja de Ahorros del Mediterraneo" (en un dels vidres hi ha escrit, per a instruccions de l'instal·lador, "CAM - Amposta").


A més d'aquesta oficina, també se n'ha d'obrir una de Caixa Manresa, també a l'avinguda Santa Bàrbara (encara no han començar les obres d'adequació del local).


Actualització 31/5/2008:
Ha passat el temps i aquesta oficina segueix sense obrir i sense cap activitat d'obres. Misteriosament han tret el caixer automàtic (amb el logotip de la Caja de Ahorros del Mediterráneo - CAM) i hi ha un encara més misteriós cartell en el que es llegeix que qui vulgui informació del local pot trucar a un mòbil.

Premi de recerca biogràfica "La Nostra Gent"

L'Institut d'Estudis Comarcals del Montsià ha enviat als seus socis l'obra guanyadora de la 5a. edició del Premi de Recerca Biogràfica "La Nostra Gent", concretament es tracta d'un treball del campredonenc Emigdi Subirats i Sebastià titulat "Emili Bonet. Escultor, pintor ... poeta" sobre la vida i obra d'aquest artista ampostí.

nova botiga d'informàtica

Dissabte, 24 de novembre, va obrir a Amposta (carrer Sòria) una nova botiga d'informàtica. Es tracta d'Infosistems.

Infosistems

obre una bolera a Tosses 21

Aquest divendres (23 de novembre) es va inaugurar a la zona lúdica Tosses 21, d'Amposta, Bolerama. Una bolera amb 16 pistes i jocs recreatius.

Bolerama a Tosses 21

obres al carrer Escoles

Fa uns dies que he vist moviment de màquines al carrer Escoles. Suposo que es deu tractar de la urbanització (recordo haver llegit a la premsa, ja fa temps, que s'havia de "fer el carrer" de dalt a baix). De moment han començar per arrencar les voreres.

Per situar-vos, el carrer escoles és el que va des de la llar d'infants La Gruneta (av. Santa Bàrbara) fins a l'avinguda de la Ràpita, passant pel costat del quarter de la guàrdia civil, l'Institut Pere Mata, el Museu del Montsià, el futur Centre d'Ars Visuals (del que han començat les obres fa uns dies), el parc municipal i l'Hospital Comarcal d'Amposta. Sense dubte és un carrer important pels equipaments que té a la vora, al que ja li tocava una actualització (escoles 2.0 ;) ).

obres al carrer Escoles


asfaltat del carrer Escoles (29/5/2008)

24 de nov. 2007

espantar els estornells

Si heu anat recentment per la zona dels instituts d'Amposta, sobre tot a l'IES Ramon Berenguer IV, haureu notat la presència de molts estornells. Es fan notar tant pels seus vols en grup, pel piular i per les desagradables defecacions que ho embruten tot. Un any més als voltants de l'institut (a la zona dels pins) es posa una gravació d'un au rapinyaire (desconec quina és) que es veu que els estornells la tenen com a un enemic, amb la finalitat d'espantar-los. La gravació es reprodueix cada x minuts, de forma aleatòria, tot i que no se si els espanta gaire.

Pel que se, aquesta gravació deixa de sonar cap a les 9 de la nit, perquè sinó els veïns no podrien dormir; prou molestos estan ja amb el soroll que fan els mateixos moixons (durant el dia) i les cagades que deixen a sobre dels cotxes, roba estesa, ...

Us deixo la gravació perquè us sigui familiar, i no us espanteu si passeu pel costat de l'insti.

Vol d'estornells al delta de l'Ebre

23 de nov. 2007

Obren dos noves perruqueries a Amposta

Sempre s'ha dit, que a Amposta hi ha moltes perruqueries (a banda de bars), doncs si això és cert, des de fa uns dies encara ho és més perquè s'ha obert una nova perruqueria (bé, segurament el terme seria alguna cosa com "estilisme", "imatge personal", ...) al carrer Corsini (carrer Sol) i s'estan fent obres a un local del carrer Miquel Granell on s'hi posarà un establiment de la cadena Cebado.

Amposta deu ser una bona plaça per ubicar perruqueries perquè ja en són 3 les cadenes/franquícies que s'hi han instal·lat (Rafel Pagés, Jean Louis David i, ara Cebado), o això o anem molt despentinats i ens ho volen solucionar ;)

J&S estilistes

Cebado

Actualització: Foto 9/12/2007

22 de nov. 2007

Empresa d'alarmes

Recentment s'ha instal·lat al carrer Verge del Pilar, cantonada amb el carrer Cànovas (de fet és un trasllat perquè abans estava al carrer Sebastià Juan Arbó), una empresa d'alarmes i seguretat (Securitas Direct).

Darrerament les empreses d'aquest sector han proliferat, segurament degut als robatoris que s'han, i s'estan produïnt arreu. Com diuen en castellà "a río revuelto, ganancia de pescadores".

Securitas Direct

Comencen les obres del Centre d'Arts Visuals

Aquesta setmana han començat les obres del Centre d'Arts Visuals, ubicat entre Museu Comarcal del Montsià i l'Institut Pere Mata, on estava el pati de les antigues escoles. De moment el que s'ha fet és tirar a terra la paret que tancava el pati.

Obres del Centre d'Arts Visuals a Amposta




Actualització: Fotografia del 9/12/2007




Actualització: Fotografies del 22/3/2008,
on es pot veure el forjat del sostre del soterrani
o, el que és el mateix, el terra de la planta baix.



Actualització: Fotografia del 31/7/2008, en la que es pot veure el que serà el sostre de la planta baixa.

El totxo encara està viu a Amposta

Tot i que no parem d'escoltar que "l'economia del totxo" va a la baixa (fins i tot alguns sembla que estiguin esperant en candeletes la caiguda, per demostrar alguna teoria), a Amposta això sembla que encara no ha arribat, almenys a jutjar pels nous establiments relacionats amb el sector immobiliari que s'estan obrint darrerament (dues noves empreses de promoció i construcció, i anuncis de properes construccions d'habitatges).

Una de les empreses (Augimar) estarà ubicada al carrer Jaume I (cantonada Felip II) i l'altra (Nexus 6) al carrer Miquel Granell. Una de les properes promocions que estan anunciades és la que es farà on estava el Metronom (av. Sant Jaume).

Augimar

Nexus6

antic Metronom

19 de nov. 2007

Basar

Està apunt d'obrir a Amposta un nou basar, cada vegada hi ha més comerços "multi productes" (vaja el que abans es coneixia com a "tot a 100"). El "Basar Amposta" està a l'avinguda del mestre Joan Sunyer (al costat del canal).

Carnisseria

A la carretera Simpàtica s'ha obert una carnisseria. Al rètol es pot llegir "Carnisseria Mar Mediterrània" i alguna cosa (no se si el mateix) en caràcters àrabs.

Spa i Bar-Restaurant

Fa uns dies ha obert, al carrer Eivissa, un nou bar-restaurant. Es tracta de "Bart's Cafè". Del restaurant no es pot dir que és vegetarià però si que la major part de la carta és de plats amb verdures, si bé també hi ha alguna cosa carn.

El motiu d'aquesta cuina lleugera és que el bar-restaurant està relacionat amb l'spa ("Delta Spa") que properament s'obrirà al mateix carrer a només uns metres del restaurant .

Bart's Cafè


Delta Spa

Urbanització carrers Beat Oriol i Estel

Fa unes setmanes que va començar la urbanització del carrer Beat Oriol, que està gairebé a punt de finalitzar, al mateix temps han començat les obres del carrer paral·lel (carrer Estel).

Carrer Beat Oriol (19/11/2007)






Carrer Estel (19/11/2007)






Pel que he vist els dies que he passat s'aprofita per fer les conduccions d'aigua, clavegueram, les voreres i l'asfaltat del carrer. Evidentment mentre duren les obres les molèsties per als veïns són importants (la pròpia circulació, l'aparcament, l'entrada als habitatges, la pols, ...), però un cop finalitzades (pel que se dels veïns de carrers que s'han urbanitzat en altres ocasions com el Sant Miquel i Parlament) la millora s'ho val.

Actualització:
Carrer Estel (2/12/2007)


Ja han finalitzat les obres d'urbanització/peatonalització dels carrers Beat Oriol i Estel,
i a més a més un tram del carrer Calderón de la Barca on s'ha acabat fent,
al ser un carrer peatonal, una mena de placeta.
Carrer Calderón de la Barca (22/3/2008)


Campanya contra la violència a les relacions sentimentals entre els joves

Fa uns dies que a Amposta (evidentment no és la única població) hi ha cartells de la "Campanya contra la violència a les relacions sentimentals entre els joves".

Il·luminació de nadal

Com ja és tradicional per aquestes dates als carrers de la majoria de les nostres poblacions s'instal·la la il·luminació de nadal.

Com també és tradicional, ja fa dies que mitjans de comunicació anuncien la col·locació d'aquesta il·luminació en determinades ciutats d'arreu. Tinc la sensació que cada vegada es posen més aviat, si bé en el cas d'Amposta el motiu de posar-les cap a principis o mitjans de novembre és perquè la primera setmana de desembre ja es posen en marxa, coincidint amb la Fira de Mostres (aquest any es fa la 47a edició), coneguda per molts com "la festa major d'hivern de la ciutat".


Com cada any, em pregunto:
  • és necessària aquesta decoració nadalenca?
  • no se'n fa massa (tant als carrers com a les llars)?
  • els diners, o part d'ells, de la despesa extra en electricitat no es podrien destinar a altres finalitats?
Aclariments: Entenc que hi ha gent que si no veu els llums al carrer no té la sensació de que sigui Nadal, també entenc que faci "ambient" i ja tinc clar que els sistemes actuals dels llums són de "baix consum".