29 de jul. 2008

les Festes Majors d'Amposta 2008


Des del web de l'Ajuntament es pot consultar el programa de festes i es poden veure les pubilles d'enguany, que se celebraran del 8 al 17 d'agost.

http://www.amposta.cat/noticia.asp?id=365

A la mateixa pàgina també es pot consultar el programa d'actes de les Festes de Poble Nou del Delta (del 29 de juliol al 4 d'agost).

26 de jul. 2008

Fraga, un nou supermercat a Amposta

A l'avinguda Catalunya d'Amposta, on van haver-hi els jutjats (zona coneguda com la bolera), estan fent obres per posar-hi un supermercat Fraga. Es tracta d'un establiment "de barri" o de proximitat.



construcció del supermercat Fraga
a l'avinguda Catalunya d'Amposta (antics jutjats)


Sembla que Amposta hi ha una certa "revolució comercial" perquè es diu que el Mercadona se'n va del centre per anar als afores (encara queda temps per a això), hi ha rumors que es vol posar un Carrefour (entre altres grans superfícies), fa poc ha obert un Eroski (abans Caprabo), que Aldi està construïnt una nova superfície al davant de les oficines de la Càmara Arrossera (es traslladarà de l'actual ubicació davant d'Eroski) i que el Dia de la plaça de la Castellania se'n va per posar-se on ara hi ha el Plus (el Plus desapareix).

moviment de super-hiper mercats a Amposta (juliol 2008)

36525dies un projecte artístic de participació

Si heu anat per Amposta en els darrers dies segurament haureu vist uns plafons amb el títol "36525dies". Es tracta d'un projecte d'Alfred Porres que barreja art i participació, i que està dins d'Strobe, el festival de vídeo i art digital que se celebra a Amposta i que aquest any arriba a la quarta edició.

plafó del projecte "36525dies" ubicat al
Museu Comarcal del Montsià-Parc Municipal


Pel que fa al projecte 36525dies, agafa el nom dels dies que tenen 100 anys perquè coincideix amb el centenari d'atorgament del títol de ciutat a Amposta que se celebra aquest 2008, i Porres l'ha concebut com "una proposta per posar en joc diverses estratègies d'enregistrament i representació per reconstruir els usos particulars i les apropiacions que cadascú fa dels espais públics de la ciutat".


S'ha creat un web (36525dies.net) per tal d'informar del projecte i per donar a conèixer les contribucions de la gent. El web aprofita recursos de la coneguda com a "web 2.0" (o sigui, i resumint-ho molt, "la web creada pels mateixos usuaris"). Aquest recursos estan integrats en el web del projecte, en diverses seccions com són:
  • carto(grafies): un mapa de Google Maps, centrat en el casc urbà d'Amposta en el que es reflexen totes les participacions de la gent (fotos, vídeos i textos)
  • vídeo(grafies): recull de vídeos enregistrats a peu de carrer amb opinions d'ampostins i ampostines.
  • auto(grafies): els textos que ha escrit la gent en les enganxines deixades en els plafons.
Els serveis externs al web que s'han utilitzat han els coneguts flickr (fotografies), youtube (vídeos) i Google maps (mapa).

La participació pot ser posant-hi enganxines (se'n poden trobar en diversos establiments d'Amposta junt amb un díptic informatiu) escrivint "una experiència excepcional o quotidiana, recent o passada, pròpia o aliena (pot formar part d'una història familiar, contada de pares a fills)" o també es pot fer arribar una fotografia i/o comentari des del mateix web.

Nova ubicació del Registre de la Propietat nº 1 d'Amposta

S'està condicionant uns baixos al carrer Barcelona, cantonada carrer Burgos, per ubicar-hi el Registre de la Propietat nº1 d'Amposta que actualment està a l'avinguda de la Ràpita.



futura ubicació del Registre de la Propietat nº 1 d'Amposta
(c/ Barcelona - c/ Burgos)


Nota (per si és del vostre interès): el registre nº 2 està a l'av. Josep Tarradellas

21 de jul. 2008

Desapareix el Metronom

Un dels primers posts que vaig pubicar en aquest bloc el vaig titular "El totxo encara està viu a Amposta" (22/11/2007). En aquella entrada vaig posar una fotografia de l'antic pub Metronom perquè hi havia una pancarta que anunciava la construcció d'habitatges.


Doncs bé, ara, 8 mesos després sembla que comencen les obres. De moment han enderrocat tots els edificis de l'illa, fent desaparèixer el Metronom. Antigament en aquell indret va haver-hi un molí d'arròs (el molí de Calatrava), d'on va agafar el nom el bar que després es va obrir: el Molí Bar.

solar on va haver, entre altres, un molí d'arròs,
un bar (Molí Bar) i el pub Metronom

renovada la font de «l'estisora»

A la zona coneguda com "l'estisora", on conflueixen els carrers Escoles i Ronda, un cop acabades les obres d'urbanització (asfaltat, voreres, enllumenat i altres serveis) del carrer Escoles, s'ha renovat la font que hi ha en aquell punt revestint-la de trencadís i posant-hi un nou fanal al costat.


El llar, zona wi-fi

L'altre dia passant per davant del pub-bar Llar d'Amposta vaig veure que tenen un cartell en el que es diu que aquella és una zona wi-fi.

M'he d'informar (si algu ho sap pot deixar un comentari aquí mateix) si la connexió és gratuïta i fins on arriba.


Segur que cada vegada hi haurà més zones wi-fi (l'Ajuntament en té 3 en proves: zona del Castell, zona de l'Hospital-Museu-Parc, i recinte firal) per tal de donar connexió sense fils, ja sigui de forma gratuïta o de pagament. A veure si aconseguim tenir connexió a Internet per allà on anem, i si pot ser gratis ...

Es renova l'asfalt d'alguns carrers


Aquests dies he vist que s'està renovant l'asfalt d'alguns carrers com ara el Cervantes (entre Gran Capità-Museu i l'av. Catalunya), Calderón de la Barca (entre Beat Oriol i Miquel Granell), Campoamor, passatge de la Pau, i altres d'aquella zona.

obres d'acondicionament per renovar l'asfalt el carrer Calderón de la Barca

3 de jul. 2008

APP informàtica, obre a Amposta


Un nou comerç dedicat a la informàtica ha obert a Amposta, concretament a les galeries Catalunya amb entrada pel carrer Ceràmica o l'av. Catalunya. Aquest és el segon establiment de la franquícia APP que obre a la ciutat ja que fa uns mesos va tancar-ne un que va estar en dues ubicacions diferents (carretera Simpàtica i carrer Mallorca).

APP informàtica (esquerra) a les galeries Catalunya

Obre una acadèmia d'informàtica

Al carrer Prim, prop de la plaça constitució, ha obert una acadèmia d'informàtica.

rètols D9

Actualització/rectificació: rètols D9 continua estant al carrer del Grau nº 20, al mateix lloc de sempre.

Amposta acull el V congrès estatal de bou capllaçat

Aquest cap de setmana, 5 i 6 de juliol de 2008, Amposta acull el V congrès estatal de bou capllaçat, amb demostracions de com es fan aquest tipus de "bous de corda" a altres indrets, xerrades, fira de productes, ... (podeu descarregar-vos el programa complet). Es preveu que unes 1.000 persones vingudes d'arreu de l'estat visitin la ciutat aquest cap de setmana.

Per al congrès s'ha realitzat un web: bous.cat, on hi ha tota la informació.

als carrers del centre es poden veure alguns preparatius per al congrès
(a la foto les estructures de fusta per tancar els carrers del recorregut
de les demostracions de bous capllaçats)