14 de març 2009

obres per a futures superfícies comercials

Fa unes setmanes que van començar les obres de moviment de terres del que serà una gran zona per a superfícies comercials. Es tracta d'una iniciativa privada, situada concretament entre el cementiri d'Amposta i Lidl.

Pel que s'ha dit a la premsa i en altres llocs, es veu que està assegurada la ubicació d'un gran hipermercat i s'està a l'espera, si la crisi o "altres" no posen impediments, de la instal·lació d'una gran superfície de ... (crec que la majoria ja sabeu de què i de qui parlo). Tant de bo s'acabi fent realitat tot allò que s'ha dit, perquè suposarà la creació de centenars de llocs de treball i que la gent no s'hagi de desplaçar per comprar allò que aquestes futures grans superfícies ofereixen, si no s'aconsegueix no serà per manca d'interés, il·lusió i treball de gent d'Amposta, sinó per la situació de crisi ens toca viure o pels "interessos" d'altres d'aquí i d'allà (més d'una vegada ja ha passat) que hauran fet el possible perquè "se'n vagi a un altre lloc".

futura ubicació de superfícies comercials a Amposta

circuit saludable a l'av. Aragonesa

Aquesta setmana s'han instal·lat a l'avinguda Aragonesa d'Amposta els aparells del circuit saludable. Si aquesta era una zona molt utilitzada per a córrer tranquil·lament o bé passejar, ara a més a més es podran fer exercicis amb aquesta aparells, que estan situats entre la rotonda "del bou" (carrera els jutjats) i la rotonda de la Castellania.

Pel que tinc entès hi haurà més instal·lacions en altres indrets de la ciutat.

un dels aparells del circuit saludable de l'avinguda Aragonesa d'Amposta

un dels aparells del circuit saludable de l'avinguda Aragonesa d'Amposta

1 de març 2009

l'aube de la descàrrega torna a estar plantat

Fa uns dies llegia al bloc de Manel Zaera que el vent havia fet caure l'Aube de la Descàrrega, l'únic arbre monumental d'Amposta.

Després d'avaluar diverses opcions: es veu que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que és qui té les competències a l'estar a la vora del riu Ebre, volia "trinxar-lo" guardar-ne algun tros i la resta llençar-lo; es va plantejar plantar-lo al parc de Xiribecs (valia 12.000 €); però finalment s'ha optat per fer-li una poda radical i tornar-lo a plantar al mateix lloc perquè es veu que hi ha possibilitats que torni a arrelar. Ara, a esperar a veure si es pot recuperar l'Aube.

aube de la descàrrega (juliol 2005)


aube de la descàrrega després de ser tombat pel vent (30/1/2009)


aube de la descàrrega, després de ser podat i plantat (25/2/2009)


placa que hi ha al peu de l'arbre monumental, l'Aube de la Descàrrega



Complement: Catàleg dels arbres monumentals de Catalunya.