21 de des. 2010

Destrosses a senderes de Godall per motoristes


foto del descens de
Godall de l'any 2010
Des de fa temps (anys) hi ha gent que es preocupa per obrir i mantenir senderes per la serra de Godall per a la pràctica de la bici de muntanya (BTT).

És destacable la feina feta per la gent de MontBike (d'Amposta) i sobretot sobretot sobretot la de la Unió Ciclista Santa Bàrbara. Sense oblidar les senderes que ja hi ha senyalizades i marcades des de fa temps per administracions públiques, caçadors, excursionistes, ...

Gràcies a aquesta gent que, desinteressadament posen hores i hores de pic, pala, mall, desbrossadora, etc., els que sortim per aquesta serra podem gaudir-ne fent una mica d'esport amb la bici.

Molta gent ha descobert aquesta serra amb les sortides de cap de setmana, trobades organitzades, curses de competició, descensos, ... però malauradament també l'han descobert uns incívics que, aquest cap de setmana, amb les seves motos han fet una sèrie de destrosses importants a aquestes senderes. Pel que m'han contat la destrossa és molt greu. Per culpa d'uns que han fet el bèstia i que no més han pensat en xalar amb "lo seu", moltíssima gent que anem en BTT no podrem sortir en condicions i la gent que ha deixat hores i hores de feina i esforç s'ha perdut.

Si sortiu en moto per la zona de la serra de Godall penseu en que hi ha més gent que farà ús de les senderes, a més penseu que si us trobeu senderes obertes i netes és perquè algú  les ha obert i netejat. Si sortiu per a malmetre l'entorn QUEDEU-VOS A CASA !!! els que sortim a fer esport amb la bici us ho agrairem enormement i el món serà millor.
foto del descens de Godall de l'any 2010

Hi havia en marxa un projecte de recuperació, senyalització i "catalogació" de senderes i rutes per la serra de Godall, però per aquest actes, que podrien qualificar-se de vandàlics, s'ha aturat. Al final qui ha perdut és la gent que surt amb la bici, els que hi van a peu, ... en definitiva la gent (bona gent) que vol gaudir de l'entorn de la serra de Godall, per culpa d'uns cafres que tant se'ls hi fot el rastre que deixen.