10 de febr. 2008

els nous cables del Pont Penjant d'Amposta

Estat dels cables del Pont Penjant d'Amposta abans de les obres de reforma
Avui he anat a veure com estaven les obres de reforma del Pont Penjant d'Amposta (ja semblo un jubilat), i he vist que ja estan preparats els cables que han de substituir els actuals que estan en forma mal estat.

Pel que sembla estan fent un Pont completament nou (passarel·les de vianants més amples, ferm de la calçada i l'estructura que l'aguanta, carretera d'accés, parterres -on abans hi havia canyissars-, cables [1 i 2], ...), aquesta "renovació total" està fent que les obres portin un retard d'uns 3 mesos (inicialment es va dir que estarien acabades per al mes de maig).


Els cables nous per al Pont Penjant d'Amposta






Actualització (6/4/2008):

Notícia de 3cat24.cat (31/03/2008)
Les obres del Pont Penjant d'Amposta s'allargaran, com a mínim, fins el segon semestre d'enguany
Amposta.- Les obres del Pont Penjant d'Amposta es prolongaran, com a mínim, fins al segon semestre d'enguany, segons ha declarat aquest dilluns al ple l'alcalde de la ciutat, el convergent Manel Ferré. L'alcalde ha explicat que el ministeri de Foment ha decidit refer el projecte de les tasques de consolidació i manteniment de la infraestructura, fet que, segons l'enginyera responsable de l'obra, podria comportar la seva finalització a finals d'any (inicialment prevista per aquest mes d'abril). En el ple, l'equip de govern ha donat compte de la liquidació del pressupost de 2007 i ha modificat el d'enguany incorporant 2,2 MEUR de superàvit per al finançament d'inversions.

6 comentaris:

Romanef ha dit...

Hola, no se si saps tu o algú, quina previsió real (+/- 30 dies) de finalització d'obres hi ha. També si algú sap com quedarà el sentit de circulació: doble sentit, sols sortida o sols entrada

Josep Torta ha dit...

Hola Roman. No se res més que el que he sentit per Amposta Ràdio i he llegit per la premsa: l'obra s'ha endarrerit 3 mesos (inicialment es va dir que estarien acabades per al mes de maig). El motiu que es va donar va ser que havien trobat més "mal" del previst i s'aprofitava per "fer-ho bé". Tenint en compte el retard hauria d'estar per al juliol/agost, si està per a Festes Majors, podem donar gràcies. Pel que fa al sentit de circulació no he sentit res, però diria que quedarà com abans, no? He parlat amb gent que treballa a Dapsa i estan esperant a que s'obri el pont per poder anar a treballar passant el pont, perquè segons diuen "arriben més prompte", tot i que jo crec que s'arriba més aviat, o com a mínim sense parar tant, anant per la N-340; de totes formes els que hi van cada dia ho tindran més cronometrat que jo, clar.

Romanef ha dit...

Hola Josep, la veritat és que el tema del sentit de sortida cap a DAPSA és més ràpid visquis on visquis anant pel pont vell, sempre que no sigui la una o les set de la tarda. El problema d'anar per fora són els més de 3 km que fas anant a donar la volta per la carretera de la Cava. La tornada ja canvia, per que a no ser que visquis al Grao, carrer del pont o zona del mercat et surt més a compte anar per fóra i entrar per qualsevol de les dues entrades. Gracies per la resposta.

lomac ha dit...

Volem un altre pont penjant però només per a persones

Anònim ha dit...

¿cuan iluminarant el pont?

Josep Torta ha dit...

No ho se. Pel que es va dir s'havien fet proves d'il·luminació i hi ha gent que m'ha comentat que l'han vist il·luminat en algun moment. No s'ha anunciat cap dia concret. La veritat és que fa falta tant quan s'hi circula com quen teruen la càmera de TV3 per la nit.