25 de nov. 2008

es restaurarà la barraca de pedra en sec de l'Ametllé

He llegit a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que "L'Ajuntament d'Amposta restaurarà la barraca de l'Ametllé i hi crearà una zona de lleure":

La junta de govern local d'Amposta ha aprovat el projecte bàsic i d'execució de l'obra d'arranjament i restauració de la barraca de l'Ametllé i el seu entorn. La barraca és una construcció de pedra en sec datada d'entre els segles XVIII i XIX, que forma part del catàleg de patrimoni històric, artístic i arquitectònic d'Amposta. El projecte compta amb un pressupost de 32.709 euros i té en compte la restauració de la barraca, la creació d'una zona de lleure al seu entorn i la instal·lació de plafons informatius sobre aquesta construcció i el lloc on es troba, per tal que es pugui incloure en futurs itineraris interpretatius sobre les construccions de pedra en sec del municipi o la comarca.

La barraca està a la carretera entre Amposta i Freginals, a la dreta en sentit Freginals. Si passeu per la carretera segur que la veureu perquè és una casa molt gran, suposo que deu tenir el seu "encant" per la tècnica de construcció i per les dimensions no massa habituals per ser feta en pedra en sec.

barraca de l'Ametllé (abans d'iniciar les obres)